Klikken, lezen en luisteren (2) – Week 43

Muziek junks, muzikanten, singer-songwriter, producers. Hierbij weer een greep uit de artikelen die ik deze week heb gelezen.

 • Voor This Land zijn we bezig met een nieuwe stijl voor onze website. Ook onze toekomstige clipjes moeten een bepaalde stijl hebben. Éen van onze bandleden, Joris, mailde mij wat voorbeelden, een clip van Lhasa – Rising en ook wat inspiratie van het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf)
 • Niels (EHPO) benadrukt maar weer het nut van Bandcamp, hij heeft gelijk. Zeker als het om statistieken draait. Bandalizer moet dit makkelijker maken. Meten is weten, ook voor bands!
 • Ook praat hij ons weer eens bij hoe bands het zouden moeten doen op de DIY manier en wat werkt en wat niet in de show van Erwin Blom, Fast Moving Targets
 • Björk heeft werkelijk een meesterwerk opgeleverd. Zij heeft haar nieuwe album in de vorm van een app uitgebracht. Het album het Biophilia. Ik heb deze vorige week gedownload op de iPad. Elk liedje is gevisualiseerd als een zonnestelsel. Kijk en klik:
  YouTube voorvertoningsafbeelding
 • Oké, ik heb een haatliefdeverhouding opgebouwd met Coldplay. De eerste serie platen vond ik mooier, maar de laatste liedjes vind ik ook weer beter. Paradise is naar mijn mening een echt Coldplay nummer dat de kern raakt, gelaagdheid, mooie stemmen. Die avond te gast bij Stephen Colbert. Hier de rest van de filmpjes
 • Charmant interview met de Noorse singer-songwriter Ane Brun
 • Een hele waardige afsluiter voor deze post is denk ik wel onderstaande embedde video van een live concert van eerder in deze post genoemde Coldplay dat vooraf wordt gegaan aan een interview met Anton Corbijn, dit is het eerste concert van de tour van het album Mylo Xyloto, Madrid:
  YouTube voorvertoningsafbeelding

One Response

 1. Hornis and Hooveis Says:

  Admin h6rald.com
  Adv.ag. “Hornis and Hooveis” want buy baner space on thise page.
  From at 50$.
  Call: +881835211209 +299588001 +882322000030

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.